‌(خلاصه‌ی کاربردی در مورد  کرونا)

@med_info 
در چه صورت به کرونا مشکوک شویم؟ چه علائمی؟ چه باید کرد؟ راستش این است که با دایره‌ی وسیعی روبرو هستیم که مدام متنوع‌تر می‌شود. شکایات و نشانه‌هایی مثل کوفتگی، بدن‌درد، تب و یا لرز، سردرد، سرگیجه، سبکی سر، سرفه خشک یا خلط‌دار، درد یا سوزش قفسه‌سینه، گوش‌درد، دل‌پیچه، اسهال، تهوع، فقدان یا تغییر حس بویایی و چشایی، احتقان با یا بدون آبریزش بینی، حتی ضایعات پوستی، کمردرد، و درد روی سینوس‌ها. 
نکته خیلی مهم این است که هر علامتی» را کرونا فرض کنید حتی اگر شبیه سرماخوردگی، حساس یا فصلی یا سینوزیت همیشگی باشد. اصلا نیازی به حضور همزمان چند علامت، به ویژه تب یا تنگی نفس نیست. در صورت شک به کرونا»، حداقل یک هفته» خود را قرنطینه کنید و سپس بر اساس وضعیت‌تان، تصمیم بعدی را بگیرید. سوگند یاد می‌کنم که تست حلق (PCR) و آنتی‌بادی در این مرحله، ارزش  ردکننده ندارد و منفی شدن آن به معنای کرونا نداشتن نیست. آزمایش خون و تست CBC و ESR و CRP و LDH می‌تواند شک موجود را تقویت کند. یادمان باشد شک یا تشخیص کرونا، داغ ننگ یا معادل مرگ نیست.
در این‌مرحله، حتما استراحت کنید و روزی هشت لیوان مایعات و غذای کم‌حجم و مقوی در حد اشتها میل کنید. کپسول ناپروکسن هر دوازده ساعت و ترجیحا با شکم پُر موثر تست و اگر مشکل گوارشی داشته یا دارید، صبح و شب یک فاموتیدین ۴۰ مصرف کنید. آزیترومایسین یا تاوانکس، تاثیری بر کرونا ندارد و صرفا جهت جلوگیری از عفونت همزمان می‌دهند و در برخی مقالات، داکسی‌سایکلین با دوز صدمیلی‌گرم روزانه را مناسب‌تر دانسته‌اند. مصرف کورتون (از جمله دگزامتازون) در این مرحله توصیه نمی‌شود و یافته‌های بالینی، متناقض است. کپسول sovodak را بدون نظر پزشک، مصرف نکنید.  بهترین زمان برای سی‌تی‌اسکن ریه، هفته دوم است.‌ 
#کرونا #کرونا_در_ایران #مصطفی_جلالی_فخر #دکتر_مصطفی_جلالی_فخر


@med_info 

T.me/MED_INFO بیشتر 

.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها